Хотел Замъка Царево

Празнична литургия в Царево за Никулден

С Празнична литургия в храмовете "Св. Цар Борис - Михаил" и "Успение Богородично" започна официалният празник на град Царево – Никулден.

В 10:00 ч. състезание по колоездене, организирано от клуб "Тракиец", стартира по крайбрежната алея. В него се включиха деца от 7-годишна възраст до ветерани.

След финала на състезанието празникът се премести на Рибарското пристанище, където бе отслужена заупокойна молитва, хвърлени бяха цветя и венци в морето в памет на загиналите моряци и рибари.

За втора поредна година кметът на общината инж. Георги Лапчев награди и личностите на 2015 г. с принос в областта на културата, спорта и икономиката. Директорът на Общински исторически музей Царево – г-жа Яна Кирязова бе наградена за своя принос културната сфера, треньорът на СК по борба "Крали Бимбалов" –  Стоян Рачев бе отличен за приноса си в областта на спорта, а г-н Манол Манолов – управител на ЕТ "Мана" грабна приз в областта на икономиката. С медали и грамоти бяха наградени и заелите първо, второ и трето място в състезанието по колоездене.

След официалната част празникът продължи с изпълнение на групата "Ел Греко Бенд", които се утвърдиха като любимци на царевската публика.

                                                                                                                                                   Източник: Topnovini.bg


Начало /  / Празнична литургия в Царево за Никулден