Хотел Замъка Царево

Природен парк

Природен парк "Странджа" вече очаква туристи в новият активен туристически сезон.

Експерти на дирекцията са обходили най-новите маршрути през средата на февруари, за да проверят след края на зимата какво е положението. Установили са, че всички маршрути са проходими, а счупените указателни табели от туристите са възстановени.

Маршутите, по които могат да поемат всички обичащи природата са: „Прилепи в гората“, който тръгва от Малко Търново. Ако сте в с. Бръшлян имате възможност да извървите ИПМ „Билките в Странджа планина”. Интерпретативният маршрут  „Птици“ стартира от село Синеморец. Това е един лек и много приятен маршрут чиято дължината е 4 км през лонгозна гора край река Велека. Ръководството на природния парк разработи пътека „В царството на зелениката”. Той тръгва от с. Кондолово на север и се спуска през вековна дъбово-букова гора към Мързевски дол. Много хубав и лесен маршрут е „Реката“, чията отправна точка е с. Кости. Той показва кой живее в реките ни и около тях. Маршрутът „Хищници“ ще ви отведе в м. „Парория“. Докато стигнете до там вече ще знаете кой и къде живее в гората, как изглежда, колко тежи и с какво се храни.

Разрушените от зимните наводнения мостове в района на Изворите на река Младежка вече са напълно възстановени.

Възстановени и реновирани са и десетки заслони, чешми, огледни места, кули за наблюдение. При навлизане на територията на парка ще ви посрещнат и нови тотеми, които пазят природата.

Приятен път на всички туристи, с пожелание да пазят природата чиста и да помислят, че и други след тях искат да видят тази красота.

 

Източник: strandja news


Начало /  / Природен парк "Странджа" очаква туристи