Хотел Замъка Царево

50 дестинации с директни полети от и до летище Бургас

Около 20 държави ще бъдат обслужвани с директни полети от и до летище Бургас това лято.

Полетите до София, Москва, Минск, Лондон, Санкт Петербург, Братислава, Бърно, Варшава, ще бъдат с най-голяма честота.

"Bulgaria Air" увеличава на 5 пъти седмично честотата на полетите си до София, с влизането в сила на лятното разписание, като с приближаването на лятото, те ще станат всеки ден.

От 20 юни редовните полети до Лондон, Лутън на "Wizz Air", които са три пъти седмично към момента, ще станат всекидневни.

"Bulgaria Air" ще започнат да изпълняват всеки ден полети до Московското летище Шереметиево от началото на месец април, както и ще извършва по три дни в седмицата полети до Санкт Петербург. Полетите на "S7 Airlines" до Москва, които към момента се извършват 5 пъти седмично, към края на април ще станат ежедневни. В най-топлите месеци на лятото, полетите ще наброят по 3 на ден. Компанията ще осигурява веднъж седмично и полети до Новосибирск.

Авиокомпаниите "Jetairfly" и "Thomas Cook Airlines Belgium" ще стартират редовни полети през май от Белгия до Бургас. По този начин полетите до Брюксел ще се извършват 5 пъти седмично.

Авиокомпания "Travel Service" ще изпълнява полети от Бургас през лятото до дестинации като: Прага, Бърно, Острава в Чехия, Братислава в Словакия, също така и до Варшава в Полша.

Редовни полети ще има и до места като Копенхаген в Дания, Осло в Норвегия и Стокхолм в Швеция, Хелзинги във Финландия, като те ще стартират началото на месец май.

От началото на юни месец веднъж седмично ще има полет и до Цюрих в Швейцария.

Летище Бургас планува редовни полети и до осем града в Германия, а именно:

- Берлин;

- Мюнхен;

- Мюнстер;

- Бремен;

- Рощок;

- Франкфурт;

- Лайпциг;

- Хановер;

Редовни полети по три пъти седмично в началото на месец май ще се предлагат от авиокомпанията "Wizz Air" до Будапеща в Унгария и Варшава в Полша.

Планирането на летните полети продължава усилено, включително и по време на сезона. До момента на летище Бургас са заявени чартърни полети до повече от 120 дестинации в над 30 държави за летният сезон.

                                                                                                                                                                                                                                                  Източник: kmeta.bg


Начало /  / 50 дестинации с директни полети от и до летище Бургас