Хотел Замъка Царево

Спортно-туристически празник в Странджа

В морският град Ахтопол кипи трескава подготовка за Второто издание на спортно-туристическият празник "Странджа без ограничения", който ще се състои на 16-17 април. Организаторите, заедно с доброволци, подготвят трасетата за бягане и колоездене.

Събитието е част от кампанията на сдружение "Зелена Странджа", което представя възможностите за туризъм, спорт, отдих и развлечения, и се организира съвместно с Община Царево.

През двата почивни дни, на 16 - 17 април, са планувани предизвикателства сред природата, специално за любители на спорта и туризма.

В събота, любителите на екстремното ще преминат с колело или ще пробягат 30 - километрово трасе по горски пътища, покрай река Велека и морският бряг. Ще има и по-кратък маршрут за бягане, който ще бъде 9 км. За хората, които нямат възможността да участват в бягането, е организирана разходка от 10 км по морският бряг до устието на река Велека.

От съображения за сигурност, 30 - километровото трасе за бягане ще преминава през железният мост, а няма да пресича устието на река Велека. Взето е решение каяци да се карат по река Караагач (Китенска река), тъй като река Велека има в момента високи води.

За по-романтично-настроените, има организирана разходка с лодка като допълнителна атракция в залива на гр. Ахтопол. Разходките ще са по 30 минути за 5 лв за възрастни и 3 лв за деца.

Ще бъдат връчвани награди за най-бързите в 30 - километровото трасе, като една от наградите ще бъде ваучер за уикенд за двама. В по-краткото трасе за бягане, наградата ще бъде също ваучер за уикенд за двама + бутилка вино. При колоезденето, наградата е автобагажник за 3 бр велосипеди.

Община Царево ще връчва награди за всички участници - специално изработени, гравирани, дървени медали и кърпи/шалчета за глава.

Източник;strandjanews


Начало /  / Спортно-туристически празник в Странджа