Хотел Замъка Царево

Бургас е с най-големият ветроход в света!

Ветрохода Royal Clipper, който е част от флота на компанията Star Clippers, специализирана в круизи с кораби, е най-големият действащ ветроход в света, както и единственият петмачтов кораб с пълен такелаж.

Royal Clipper е копие на легендарният немски ветроход "Прусен". Плавателният съд е 5000 тона и е изключително елегантен. Разполага с 5 мачти и 42 платна, които ако са разпънати заемат площ над 5000 кв.м или с други думи по-голяма площ от футболно игрище. Дължината на лайнера е 133.7 метра, а максималният брой пасажери е 227. Това гарантира специалното внимание и добро обслужване от страна на екипажа.

Ветроходът разполага с луксозни каюти, цели три басейна, спа център, три палуби, атриум, ресторант и пиано бар. Атракция за пасажерите са стъклени илюминатори, чрез които може да се наблюдава подводният свят.

До сега корабът е плавал предимно в района на Карибите и Полинезия, по-рядко в Средиземно море, а сега вече е и в Черно море.

Пристигайки от Гърция, ветроходът пропусна заплануваните турски пристанища, за да може да осъществи екскурзии за туристите до Созопол, Малко Търново и Бръшлян.

Още тази вечер, корабът отплава към Констанца, след което ще се отправи към Варна и Несебър.

                                                                                                                                                                                                                                                                Източник: burgas dream


Начало /  / Бургас е с най-големият ветроход в света!