Хотел Замъка Царево

АРТ Поток - фестивал на изкуствата 2019 , гр.Царево

И през 2019 година Община Царево,под патронажа на кметът инж. Георги Лапчев  и Hacienda Beach - Лозенец ще организират "Aрт Поток - фестивал на изкуствата". Тази година форумът ще получи подкрепа и от Министерство на културата.
Събитието ще се проведе за IV-ти път, от 19-ти до 30-ти Юли, а Царево ще бъде столица на културата – така, че не гo пропускайте.
Представленията ще се играят на сцената на читалище „Георги Кондолов- 1914“ в гр. Царево от 21:00ч.

 

Най-голямото и очаквано събитие през тази година ще е представлението „Актрисата" от Питър Кулитър, с участието на големите Стефан Данаилов и Аня Пенчева. Други известни имена са: Ненчо Илчев, Кирил Ефремов, Иван Панев и Павел Иванов. Представлението ще се играе на  28 Юли на плажа пред Hacienda Beach в Лозенец. 

 

Старта на фестивала ще бъде поставен с премиерата на представлението „Направо от асансьора" от Жерар Лозие, постановка на Иван Радоев. Във френската комедия ще вземат участие редица познати артисти: Стефания Колева, Елен Колева, Маринела Ангелова, Евгени Будинов, Кирил Ефремов, Павел Иванов и Теодор Папазов. Любов, флирт, съмнение, недоверие, ревност, глупост, безумие и много смях ще бъдат преплетени зад стените на един апартамент, на един етаж, още в асансьора. Очаква ви едно лудо препускане между врати, балкони и стени.

 

Хитовата пиеса на Харолд Пинтър "Любовникът" също ще бъде представена пред почитателите на театралното изкуство. В главните роли са Деян Донков и Радина Кърджилова.

 

Наградената с Пулицър комедийна драма „Вечеря с приятели" от Доналд Маргулис , ще е част от театралния афиш. Постановката на проф. Ивайло Христов обещава много забавление в компанията на актьорите Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кристина Янева. 

 

И тази година по време на „Арт Поток"  ще има премиери на книги и излъчване на документални филми.
Известният журналист Георги Тошев ще представи премиерно книгата си „Години любов" посветена на незбаравимата българска актриса Невена Коканова, както и документалния филм за нея „Невена Коканова. Пътуване".
Той ще представи пред публиката в Царево и документалния си филм „Кустурица. Балкански хулиган", посветен на сръбския режисьор Емир Кустурица. 

 

Премиера на своята автобиографична книга „Да започнем отначало" (издателство „Книгомания") в съавторство с Веселина Паскова, ще представи големият  Орлин Горанов. Известния изпълнител ще раздава и автографи на своите почитатели. 

 

Христо Мутафчиев и Теа Денолюбова също ще присъстват на фестивала „Арт Поток" и ще разкажат повече за приключението наречено живот в общата им книга им „Черно на бяло" (издателство „Колибри").

 

За поредно лято акцент в „Арт Поток" ще бъдат и визуалните изкуства. На 19 юли в Историческия музей в Царево се открива сборна Изложба на творби от хартия и пластики. В експозицията със свои произведения ще се включат: Моника Павлова, Емануала Ковач, Васил Бърдаров, Камен Станчев, Стефан Божков, Валери Чакалов и Евгени Йонов-Слона. 
Другата изложба ще  представи творби в областта на керамиката, както и работи върху платно. Тя се открива на 29 Юли ,а сред творците ще откриете имената на: Валери Чакалов, Коста Данев и Стефан Божков.

 

Hacienda Beach ще се проведе и лятна арт академия за деца под ръководството на Калина Попова. Малките таланти от школата по рисуване ще творят на брега на морето в Лозенец. В края на академията всички малчугани ще представят в обща изложба творбите, които са създали.


Начало /  / АРТ Поток - фестивал на изкуствата 2019 , гр.Царево